Jaana Kaarina Ristimäki-Anttila Ei ole ongelmia, on vain ratkaisuja.

Rasismia tai sitten ei

Kirjoitan nyt vain enää tämän yhden kerran aiheesta RASISMI. Pyrin todistamaan, että olemme kaikki rasisteja omalla tavallamme tai sitten meistä kukaan ei ole rasisti.

Ikärasismi - koskaan et ole oikean ikäinen kaikkeen. Joko olet vain liian nuori tai liian vanha... ja sinuun suhtaudutaan sen mukaisesti. Saatat päästä töihin tai löytää kumppanin... tai sitten et... ikä saattaa ratkaista.

Sukupuolirasismi - välttyäksesi sukupuolirasismilta sinun tulee istua pimeässä komerossa yksin ilman ihmis- ja mediakontakteja. Olitpa nainen tai mies ... sinua pilkataan (joskus huumorin varjollakin), väheksytään tai arvioidaan sukupuolesi perusteella.

Uskontorasismi - uskonnot ovat vahvoja vaikuttajia ja jakavat ihmiset erilaisiin arvomaailmoihin ja tapoihin. Kaikki eivät elä samassa uskossa ja siksi eivät ymmärrä toistensa tapaa elää... joten rasismi kukoistaa.

Kulttuurirasismi - sama tausta kuin uskontorasismilla. Kun joku omaa erilaiset tavat ja lait, niin on mahdotonta hyväksyä ehdoitta heidän elämäntapansa.

Ulkonäkörasismi - kauneus on katsojan silmissä tai sydämessä. Koskaan et ole tarpeeksi kaunis, oikean värinen, komea, karismaattinen, pitkä, lyhyt, laiha, lihava tai muuten sopiva, jotta joku ei näkisi olemisestasi vaivaa tai heittäisi rasistisia kommentteja.

Varallisuusrasismi - rikkaita kadehditaa ja mollataan, rikkaat katsovat köyhiä säälien, toisilla on varaa ja toisilla ei... tämä jos jokin on rasismia - ei ihmisen luonnetta tai arvokkuutta voi laskea rahassa... vai voiko... selkeää rasismia.

Menestysrasismi - on ihmisiä, jotka menestyvät opiskelussaan, ammatissaan, urheilussa tai muuten vaan elämässä. Kateus aiheuttaa paljon rasistista puhetta, jopa rasistisia tekoja... tämä rasistisuus kumpuaan usein pettymyksestä omaan saamattomuuteen, mutta tuodaan julki toisin.

Koulutusrasismi - ihmistä ja hänen älykkyyttään sekä arvokkuuttaan ihmisenä arvioidaan usein koulutustaustan perusteella. Matalasti koulutettu voi pitää korkeastikoulutettuja tyhjäpäinä ja päinvastoin .... elämä ei ole sen helpompaa koulutettuna kuin kouluttamattomana - ongelmat voivat olla erilaisia, mutta niiden painoarvo elämässä ei.

Mielipiderasismi - erilaiset mielipiteet ja niiden julki tuominen... jopa itseään supersuvaitsevaisina pitävät ihmiset alentuvat tähän. Kun toinen ihminen määritellään rasistiksi mielipiteiden vuoksi, niin eikö silloin myös määrittelijä syyllisty rasismiin...

Näitä rasismin kohteita on koko maailma ja elämä täynnä. Ihmisluonne vain on sellainen, että toisten ihmisten kanssa eläminen ei aina ole helppoa. Meistä jokainen jossain tilanteissa ja vaiheissa elämäänsä sortuu toisten pilkkaamiseen, haukkumiseen, arvosteluun ja vähättelyyn. Vaikka emme pystykään tätä sanalla RASISMI kuvattua asiaa poistamaan, niin pyrkikäämme edes hiukan sitä lieventämään ja mikä tärkeintä ...välttämään sekä henkistä että ruumiillista väkivaltaa. Väkivalta ei johda mihinkään hyvään - koskaan.

Tämä on minun mielipiteeni, joka siis käsittelee rasismia, mutta toivottavasti ei luokitella sellaiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat